Skip to main content

Operating Environment in a Service Company (5cr)

Code: A9129-3010

General information


Enrollment
23.11.2020 - 29.11.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
27.01.2021 - 21.03.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
4 cr
Virtual portion
1 cr
RDI portion
4 cr
Mode of delivery
Blended learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Seats
15 - 30
Degree programmes
Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Leila Jaakkola
Mervi Niemelä
Teacher in charge
Leila Jaakkola
Course
A9129

Teachin methods

TOTEUTUS ON KOKONAAN VERKOSSA JA KAIKKI TAPAAMISET OVAT ZOOMISSA.
LINKKI ZOOMIIN ON CANVASISSA.

TÄRKEÄÄ:
VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI TOTEUTUKSELLA OSALLISTUMALLA ALOITUSKERRALLE ZOOMISSA KE 27.1. TAI ILMOITTAMALLA POISSAOLOSTA ALOITUSKERRALTA ETUKÄTEEN LEILA JAAKKOLALLE, leila.jaakkola@laurea.fi.
.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Canvas- työtilassa.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu Zoom-tapaamisissa ja Canvasissa.

Opintojaksolla on kalenterivarauksena 5 etäopetuskertaa ja 2 tiimityöskentelykertaa.
Opintojakson tehtäviä työstetään tiimissä ja yksilötyönä näiden kertojen välillä.

Location and time

Opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena Zoomissa.

Materials

Marttonen, S. & Parkko, J. 2009. Yrityksen ulkoisen toimintaympäristön arviointi. Kandidaatin työ. Lappeenrannan teknillinen yliopisto. https://doria.fi/bitstream/handle/10024/45022/nbnfi-fe200905071426.pdf?sequence=3

Jänkälä, S. 2016a. Ravitsemistoiminta. Toimialaraportit 1/2016. Työ- ja elinkeinoministeriö. http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/79841/1_2016_TOIMIALARAPORTTI_ravitsemistoiminta.pdf.

Jänkälä, S. 2016b. Matkailun ohjelmapalvelut. Toimialaraportit 4/2016. Työ- ja elinkeinoministeriö. http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/79842/Matkailun_ohjelmapalvelut_2016.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Jänkälä, S. 2019. Matkailun toimialaraportti. Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 2019:3. Työ- ja elinkeinoministeriö. http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161292/TEM_3_2019_Matkailun_toimialaraportti.pdf

Viitala R. ja Jylhä E. 2013. Liiketoimintaosaaminen - Menestyvän yritystoiminnan perusta. Porvoo: Bookwell. Myös e-kirjana!

Muu oppimateriaali ilmoitetaan tehtävien yhteydessä opintojakson työtilassa Canvasissa.

Completion alternatives

Ei koske tätä opintojaksoa.

Employer connections

Opintojaksolla tehdään projektityö opiskelijoiden muodostamissa tiimeissä: Tuotoksena on PESTEL- analyysi ja -raportti MaRaVA-alan toimintaympäristöstä yritykselle hyödynäten Palveluyrityksen lliketoiminta - markkinointin-opintojaksolla tuotettua liiketoimintasuunnitelmaa. Raportti kirjoitetaan tutkimuksellisen kirjoittamisen osaamista syventämällä.

Exam schedules

Opintojakson aikataulu ja työtilan perustiedot Canvasissa avautuvat ke 27.1..
Verkko-opetus- ja tiimityöskentekerrat ovat Tuudossa

International connections

Ei koske tätä opintojaksoa.

Student workload

Keskimääräinen työmäärä/opiskelija (h) tehtävää kohden:
PESTEL-analyysi ja raportin kirjoittaminen 105 h
Itse- ja vertaisarviointi 10 h
Osallistuminen Zoom-tapaamisiin ja tiimityöskentykertoihin 20 h
Yhteensä 135 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 135 tuntia.

Content scheduling

MaRaVa-alalla keskeistä sisältöä:
- yrityksen makroympäristö ja PESTEL-viitekehys: taloudellinen ympäristö, ekologinen ympäristö, sosiaalinen ympäristö, teknologinen ympäristö, poliittiinen ympäristö ja lainsäädännöllinen ympäristö
- toimialat ja niiden muutostekijät sekä muutostekijöiden ennakointi Pestel-viitekehyksessä
Opintojakson muita käsiteitä:
- työlainsäädäntö, elintarvikelainsäädäntö, alkoholilainsäädäntö, ympäristölainsäädäntö ym.
- arvoketjut- ja verkostot

Further information

HUOMIO: VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA OSALLISTUMALLA ENSIMMÄISELLE VERKKO-OPETUSKERRALLE KE 27.1. - ILMOITATHAN, JOS ET VOI OSALLISTUA.
TIIMIEN MUODOSTAMINEN ALOITETAAN 1. VERKKO-OPETUSKERRALLA.

Objective

The student is able to
- interpret the operating environment of the hospitality sector and identify the changes in it
- recognize value chains and value networks

Evaluation scale

H-5

Further information

HUOMIO: VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA OSALLISTUMALLA ENSIMMÄISELLE VERKKO-OPETUSKERRALLE KE 27.1. - ILMOITATHAN, JOS ET VOI OSALLISTUA.
TIIMIEN MUODOSTAMINEN ALOITETAAN 1. VERKKO-OPETUSKERRALLA.

Go back to top of page