Skip to main content

Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)

Code: TO00BN16-3002

General information


Enrollment
30.03.2020 - 19.04.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
31.08.2020 - 04.09.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Degree programmes
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachers
Anikó Lehtinen
Henry Lybäck
Teacher in charge
Anikó Lehtinen
Study unit
TO00BN16

Learning outcomes

The student is able to
- recognize different wild herbs and be able to present information about these
- promote different ways to use wild herbs in the experience economy
- be able to implement marketing using wild herbs
- market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.

Teaching methods

Tiiviskurssi, toteutetaan 31.8-4.9.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

Time and location

Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran kampuksella lehtoreiden ja työelämä-vierailijoiden sekä asiantuntijoiden avulla. Myös vierailuja lähiluontoon sekä elinkeinotuottajille, kuten panimolle.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä.

Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä. Opintojaksolla pääsee myös seuraamaan päivän mittaista villiyrttiseminaaria.
Opetuspäivät: 31.8-4.9. pääsääntöisesti klo 9-16.

Optiman työtilassa tulee olemaan tarkka aikataulu.

Learning materials and recommended literature

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa.

Alternative completion methods of implementation

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Co-operation with working life and/or RDI

Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.

Important dates

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa maaliskuussa.

Forms of internationality

-

Student workload

Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Content and scheduling

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

Further information for students

Toteutetaan yhteistyössä 3AMKin kanssa (ks. 3amk.fi)

Assessment criteria, approved/failed

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Villiyrttitiedon perusteet ja yrttien tunnistus -tehtävä (yksilötehtävä): arviointi hyv/hyl (H/0)
2. Projekti: Villiyrttien käyttö tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa -projekti (tiimitehtävä): arviointi T1 - K5 (80 %)
Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Evaluation scale

H-5

Go back to top of page