Usage of Wild Herbs in the Experience Economy (5cr)
Code: TO00BN16-3002
General information
- Enrollment
- 30.03.2020 - 19.04.2020
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 31.08.2020 - 04.09.2020
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- RDI portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Teachin methods
Tiiviskurssi, toteutetaan 31.8-4.9.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Optima-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.
Location and time
Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran kampuksella lehtoreiden ja työelämä-vierailijoiden sekä asiantuntijoiden avulla. Myös vierailuja lähiluontoon sekä elinkeinotuottajille, kuten panimolle.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä.
Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä. Opintojaksolla pääsee myös seuraamaan päivän mittaista villiyrttiseminaaria.
Opetuspäivät: 31.8-4.9. pääsääntöisesti klo 9-16.
Optiman työtilassa tulee olemaan tarkka aikataulu.
Materials
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa.
Completion alternatives
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Employer connections
Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.
Exam schedules
Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa maaliskuussa.
International connections
-
Student workload
Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Content scheduling
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Further information
Toteutetaan yhteistyössä 3AMKin kanssa (ks. 3amk.fi)
Objective
The student is able to
- recognize different wild herbs and be able to present information about these
- promote different ways to use wild herbs in the experience economy
- be able to implement marketing using wild herbs
- market and sell wild herb products to different experience consepts and to be able to execute different styles of wild herb recepies.
Assessment criteria, approved/failed
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Villiyrttitiedon perusteet ja yrttien tunnistus -tehtävä (yksilötehtävä): arviointi hyv/hyl (H/0)
2. Projekti: Villiyrttien käyttö tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa -projekti (tiimitehtävä): arviointi T1 - K5 (80 %)
Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Evaluation scale
H-5