Ruokapalvelujen kehittäminen elämykseksi (10op)
Toteutuksen tunnus: A9220-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 23.11.2020 - 14.02.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 19.03.2021 - 14.05.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 6 op
- Virtuaaliosuus
- 4 op
- TKI-osuus
- 6 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 50
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opetusmenetelmät
Projektitoimeksiantajan kanssa yhteistyössä tehtävä elämyksellisen tapahtuma, jossa suunnittelu, ideointi ja toteutus ovat tärkessä osassa.
Opintojakso tehdään yhteistyössä Unilever Food Solution kanssa.
Opintojaksolla tehdään toimeksiantona elämyksellinen Take a Way-ruoka ja juoma konsepti.
Opintojakson työskentely pohjautuu yhteiskehittämiseen, jota tehdään tiimeissä viikoittain.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä.
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti.
-toteuttavat kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen.
Keskeinen sisältö
- kehittää toimeksiantajan kanssa erilaisia elämyksellisiä palveluita.
- elämyksellinen palvelu ja sen tuottamisessa tarvittavat menetelmät..
Aika ja paikka
Pääosin opintojakson opetus tapahtuu ZOOM-verkkotyökalun kautta. Opintojakso alkaa 19.3. ja on perjantaisin klo 12:30-15:00..Opintojakso päättyy 21.5. palautepäivään.
ZOOM tapaamisia on lähes joka viikko ja toimeksiantoa tehdään myös ukopuolella yhteistyöyritysten kanssa.
Oppimateriaalit
Elämystuottajan käsikirja
Lapin elämysteollisuus osaamiskeskus 2009.
Moniaistinen keittokirja
Hopia, A.& Ihanus S.
Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen hallinnoima KUMURU-hanke 2014.
This is service design
Schneider, Jakob ; Stickdorn, Marc
BIS Publishers 2010.
The experience economy
Pine, B. Joseph ; Gilmore, James H.
Harvard Business Review Press 2011. Updated ed
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla toimeksiantajana toimii Unilever Food Solution. Opintojakso pitää sisällään tiedon keräämistä erilaisista take a way konsepteista ja vierailuja messuilla sekä asiantuntijaluentoja. Opintojaksolla toimitaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Käydään läpi ensimmäisellä kontatikerralla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 opintipiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tässä opintojaksolla on käytännön toteutus tärkeässä roolissa, josta kertyy osa opintojakson tunneista.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen:
Teoria ja vuorovaikutus 70 h
Oppaan tekeminen ja eri menetelmien käyttö 70 h
Tiedon kerääminen ja kartoitus 80 h
Take a way konseptin ideointi ja toteuttaminen 50 h
Lisätietoja opiskelijoille
Lisätietoja: Vastuuopettaja Henry Lybäck
henry.lyback@laurea.fi
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa asiakaskokemuksen ja trendien tärkeyden ruokapalvelujen kehittämisessä kohti elämyksellisyyttä
- suunnitella, toteuttaa, analysoida ja kehittää palveluja ja –konsepteja eri asiakasryhmille vastuullisesti
- toteuttaa kehittämisprosessin laatukriteerit huomioon ottaen
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Lisätietoja: Vastuuopettaja Henry Lybäck
henry.lyback@laurea.fi