Ruoka- ja juomamatkailu (5op)
Toteutuksen tunnus: TO00BS64-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 23.05.2022 - 29.05.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 29.08.2022 - 06.11.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Opettajat
- Marjaana Salomaa
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
- Vastuuopettaja
- Marjaana Salomaa
- Opintojakso
- TO00BS64
Opetusmenetelmät
Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.
Oppimateriaalit
Esimerkiksi:
Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/
Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028, toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf
Ruokamatkailun tuotesuositukset. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/4998b7/globalassets/julkaisut/visit-finland/tutkimukset/2020/visit_finland_ruokamatkailun_tuotesuositukset_2020.pdf
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Toteutetaan pääosin kampusopetuksena. Monimuoto-opiskelijoille räätälöidään mahdollisuus opiskella osittain verkossa.
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen näytön vastaanottaa opintojakson vastaava opettaja. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Intrasta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Intensiivitoteutus:
Luennot pääosin kampusella
Ryhmätehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Viikottaiset luennot opintojakson teemoista
Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely
Lisätietoja opiskelijoille
Suositellaan aiempia matkailun opintoja.
Ensimmäinen tapaamiskerta on edellytys opintojakson suorittamiselle. Jos joudut olemaan siltä pois, sinun tulee ilmoittaa siitä etukäteen sähköpostitse vastuuopettajalle. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen hylätään.
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä
- kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Suositellaan aiempia matkailun opintoja.
Ensimmäinen tapaamiskerta on edellytys opintojakson suorittamiselle. Jos joudut olemaan siltä pois, sinun tulee ilmoittaa siitä etukäteen sähköpostitse vastuuopettajalle. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen hylätään.