Understanding Business and the Business Environment (10cr)
Code: HL00BQ77-3031
General information
- Enrollment
- 23.05.2022 - 29.05.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 29.09.2022 - 15.12.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 5 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 75
- Degree programmes
- Tietojenkäsittelyn koulutus (NTV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
- Teachers
- Arto Lindeberg
- Tiina Turku
- Jussi Järvi
- Teacher in charge
- Tiina Turku
- Groups
-
NDV222SNTietojenkäsittelyn koulutus, digitaalisten palveluiden kehittäminen, päivätoteutus, S22, Tikkurila
- Study unit
- HL00BQ77
Learning outcomes
The student is able to
- describe the structures and phenomena of the national economy
- describe the factors that contribute to profitable business and the basic concepts of financial management
- interpret and use financial information for decision making
- describe opportunities, actors and networks in the business environment considering sustainable development*
- describe the significance of the competitive situation for the company’s success
- describe key business processes
*The addition 'considering sustainable development' comes into effect on August 1, 2024. The verb has also been changes to 'describe' (earlier verb was recognise).
Learning materials and recommended literature
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus löytyy Canvas-työtilasta
Further information for students
Seuraava ohje koskee Digitaalisten palvelujen kehittämisen koulutuksen opiskelijoita, joilla opintojakson suorittaminen on viivästynyt: opintojakson tilalle on vuodesta 2025 alkaen tullut opintojakso ND00CC00 Liiketoimintaympäristöt 5 op. Eriävästä laajuudesta johtuen sovitaan lisäksi erikseen, millä liiketalouden perussisällöllä voi korvata puuttumaan jäävät 5 op tai suoritetaan uuden OPS-rakenteen mukaisesti enemmän pakollisia IT-opintoja.
Evaluation scale
H-5