Siirry suoraan sisältöön

Villiyrttien käyttö elämystaloudessa (5op)

Toteutuksen tunnus: TO00BN16-3004

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
16.05.2022 - 25.05.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Opettajat
Henry Lybäck
Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Opintojakso
TO00BN16

Opetusmenetelmät

Opintokurssi toteutetaan 16.5.-17.5.& 23.5.-25.5 lopussa.
Opintojakso toteutetaan pääosin lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.

Aika ja paikka

Opetuspäivät:. 16.5.-17.5.& 23.5.-25.5 pääsääntöisesti klo 9-16.

Lähitapaamiset toteutetaan Leppävaaran, Metropolian tai Haagan kampuksella lehtoreiden ja työelämä-vierailijoiden sekä asiantuntijoiden avulla. Myös vierailuja lähiluontoon sekä elinkeinotuottajille, kuten panimolle.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä.

Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Keruuagentuuri
BarLaurea
Asiantuntijat
3 AMK

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Osallistuminen intensiiviopintojaksoon aktiivisesti.
Opetuspäivät:. ¨16.5.,17.5, 23.5.,24.5. ja 25.5. pääsääntöisesti klo 9-16.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Sisällön jaksotus

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
•Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
• Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
• Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

Lisätietoja opiskelijoille

Intensiiviviikon ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16)
ma 16.5. Klo 9-11.30 Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike)
Klo 11.30-12.30 lounas
Klo 12.30-13.30 tehtävänanto ja ryhmäytyminen
Klo 13.30-16 villiyrttien keräys ja tunnistus
Laurea
L&K/Tuomas Lilleberg

ti 17.5. Klo 9-10.00 Vililiyrttien säilöntä kuivaamalla
10-11 Aistinvaraisen työn teoria ja esittely
Klo 11.00-12.00 Lounas
Klo 12.00-14.00 ryhmä 1 kaupallinen luento ja ryhmä 2 Profiilien luominen eri pestoille (Kuusenkerkkäpesto, nokkospesto ja ”tavallinen” pesto)
Klo 14.00-16.00 ryhmä 2 kaupallinen luento ja ryhmä 1 Profiilien luominen eri pestoille
Metropolia ja Laurea

ma 23.5. Klo 9-11:30 ryhmä 1 demo, inspiraatio ja kokkaamista, ryhmä 2 juomasiirappien jne teko, juomateoria.
Klo 11.30-12.30 lounas/tauko
Klo 12:30-16.30): 30 ryhmä 2 demo, inspiraatio ja kokkaamista, ryhmä 1 juomasiirappien jne teko, juomateoria.
Metropolia
Ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla ja cocktailpohjien valmistus Laurean johdolla.

ti 24.5. Klo 9-11.30 Oluen ja kombutchan valmistus, juomateoria
Klo 11.30-12.30 Lounas
Klo 12.30-16.00 Oluen valmistus jatkuu, cocktail- ja virvoitusjuomavalmistus
Metropolia, Laurea

ke 25.5. Klo 9-12 Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset. Metropolia, tarvittaessa etänä, mukana Laurea ja HH

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
- esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
- hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
- ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Intensiiviviikon ohjelma: (opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16)
ma 16.5. Klo 9-11.30 Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike)
Klo 11.30-12.30 lounas
Klo 12.30-13.30 tehtävänanto ja ryhmäytyminen
Klo 13.30-16 villiyrttien keräys ja tunnistus
Laurea
L&K/Tuomas Lilleberg

ti 17.5. Klo 9-10.00 Vililiyrttien säilöntä kuivaamalla
10-11 Aistinvaraisen työn teoria ja esittely
Klo 11.00-12.00 Lounas
Klo 12.00-14.00 ryhmä 1 kaupallinen luento ja ryhmä 2 Profiilien luominen eri pestoille (Kuusenkerkkäpesto, nokkospesto ja ”tavallinen” pesto)
Klo 14.00-16.00 ryhmä 2 kaupallinen luento ja ryhmä 1 Profiilien luominen eri pestoille
Metropolia ja Laurea

ma 23.5. Klo 9-11:30 ryhmä 1 demo, inspiraatio ja kokkaamista, ryhmä 2 juomasiirappien jne teko, juomateoria.
Klo 11.30-12.30 lounas/tauko
Klo 12:30-16.30): 30 ryhmä 2 demo, inspiraatio ja kokkaamista, ryhmä 1 juomasiirappien jne teko, juomateoria.
Metropolia
Ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla ja cocktailpohjien valmistus Laurean johdolla.

ti 24.5. Klo 9-11.30 Oluen ja kombutchan valmistus, juomateoria
Klo 11.30-12.30 Lounas
Klo 12.30-16.00 Oluen valmistus jatkuu, cocktail- ja virvoitusjuomavalmistus
Metropolia, Laurea

ke 25.5. Klo 9-12 Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset. Metropolia, tarvittaessa etänä, mukana Laurea ja HH

Siirry alkuun