Entrepreneurship (5cr)
Code: R0205-3043
General information
- Enrollment
- 20.05.2024 - 26.05.2024
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.08.2024 - 31.12.2024
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Campus
- Laurea Virtual Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 60
- Degree programmes
- Sosionomikoulutus (SSD2), Laurea Verkkokampus
- Teachers
- Pauliina Partanen
- Teppo Leppälahti
- Teacher in charge
- Pauliina Partanen
- Groups
-
SSD223KASosionomikoulutus, verkko-opinnot, K23, Verkkokampus
- Course
- R0205
Teachin methods
Yrittäjyys opintojakso tarjoaa pohjan omien ideoiden ja liiketoiminnassa tarvittavien taitojen kehittämiseen. Opintojaksolla käydään läpi yrityksen perustamisprosessi ja alkuvaiheen toiminnan suunnittelu. Opintojakso perustuu monipuolisesti tuettuun itsenäiseen työskentelyyn. Opintojaksolla työskentely tapahtuu pienryhmissä.Opintojaksojen suorittaminen edellyttää osallistumista kontaktikerroille, aktiivista osallistumista verkko-opiskeluun sekä opintojaksoihin sisältyvien tehtävien suorittamista hyväksytysti. Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena.
Opintojakso alkaa verkkokontaktilla, jolla on pakollinen läsnäolo.
Webinaarit ovat zoomissa.
Huomioithan, että tämä on puoliautomatisoitu opintojakso, joka tarkoittaa itsenäistä omaehtoista työskentelyä hyödyntäen opintojakson sisällä olevia Mooc-osioita (yhteensä 3 op).
Opintojakso koostuu seuraavista osista:
1 Tulevaisuuden työelämä
2 Yrityksen perustaminen
Opintojakson läsnäolovelvoitteiset päivät ovat yhteinen orientaatiopäivä ja loppuseminaari.
Ryhmät tapaavat myös keskenään verkossa edistäessään ryhmän tehtävää. Opintojaksolla hyödynnetään yhteiseen dialogiin soveltuvia työskentelyalustoja.
Location and time
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.
Materials
Materiaalit löydät Canvas-työtilasta
Completion alternatives
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Employer connections
Opintojakson vierailijat: Sosiaalialan yrittäjä, Aluehallintoviranomainen, Avi,Laurean Innovilla
Exam schedules
Läsnäolovelvollisuus: Opintojakson aloitus/orientaatio 26.8. 2024 ja loppuseminaari 28.10.2024
Canvas-työtila avautuu viimeistään viikkoa ennen aloituspäivää.
Student workload
Opiskelijan työmäärä opintojaksolla on keskimäärin 135 työtuntia, joka koostuu webinaareista, tiimitapaamisista ja niihin liittyvien välitehtävien tekemisestä, raportista sekä itsenäisestä työskentelystä
Content scheduling
Opintojakson osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kehittää omia yrittäjyysominaisuuksiaan
- laatia toteutuskelpoisen liiketoimintasuunnitelman
- toimia asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja yrittäjämäisesti
- käyttää hyväksi taloudellista ja toiminnallista tulostietoa sekä tehdä näihin perustuvia kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja.
Tämä opintojakso vastaa sosionomi amk kompetenssiin: Työyhteisö-, johtamis- ja yrittäjyysosaaminen
- osoittaa yrittäjämäistä asennetta ja tuntee sosiaalialan yritystoiminnan periaatteet
Tarkemmat tiedot oppimisympäristö Canvasin työtilasta.
Further information
The third learning outcome has been specified on 1.9.2022 by adding requirement of "taking into account the special features in the social and health sector".
Objective
The student is able to
- develop their entrepreneurial capacities
- draw up a viable business plan
- act in a client-oriented, responsible and entrepreneurial manner taking into account the special features in the social and health sector
- take advantage of financial and operational performance data and use it as a basis for a sustainable and financially profitable solution
Evaluation scale
H-5