Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus (5op)
Toteutuksen tunnus: R0382-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 22.05.2023 - 21.09.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.09.2023 - 27.11.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Opettajat
- Mervi Niemelä
- Vastuuopettaja
- Mervi Niemelä
- Ajoitusryhmät
- Avoin AMK 1 (Koko: 10 . Avoin AMK : 10.)
- Tutkinto-opiskelija tai polkuopiskelija (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmät
- Avoin AMK 1
- Tutkinto-opiskelija tai polkuopiskelija
- Opintojakso
- R0382
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa.
Tehtävät ovat yksilötehtäviä. Luennot ovat itsenäisesti katsottavia videotallenteita.
Oppimateriaalit
Häikiö, I. 2003. Elintarvikemikrobiologia. Helsinki, WSOY
Ijäs, T. & Saloniemi, M. 2016. Hallitse elintarvikehygienia. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.
Rahkio, M. & Siitonen, A. 2004. Ruokaturvallisuuden käsikirja. Helsinki: Art Hous
Kirjallisuus ilmoitataan tarkemmin opintojakson aikana.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opiskelija voi hyödyntää esseen kirjoittamisessa aiheeseen soveltuvia omia työelämäkontakteja.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakso alkaa 25.9.2023 ja tällöin klo 8.00 avautuu Canvas-työtila.
Opintojakso päättyy 27.11.2023.
Kansainvälisyys
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio on tunteina
1.) Käsitteenmäärittely- tehtävä, 9h
2.) Moduulien pienemmät tehtävät (1teht./moduuli, yht 5tehtävää), 25h
3.) Essee- tehtävä, 80h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 20h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on 134 tuntia.
Sisällön jaksotus
Opintojakso etenee moduleittain, Canvas-työtilassa olevan aikataulun mukaan.
Opintojakso koostuu viidestä moduulista
1.) Elintarvikealat
2.) Lainsäädäntö
3.) Elintarvikeketjun riskit
4.) Elintarvikeväärennökset
5.) Kyberturvallisuus elintarvike- ja ravitsemisalalla
Lisätietoja opiskelijoille
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- soveltaa elintarvikkeiden ja ruokapalvelujen turvallisuutta ohjaavaa lainsäädäntöä
- kuvata elintarvikeketjun mikrobiologisten, kemiallisten ja muiden riskien mahdolliset vaikutukset ruokatuotantoon
- laatia korjaavia toimenpiteitä yrityksen laadunhallintajärjestelmään
Arviointiasteikko
H-5
Esitietovaatimukset
Restonomikoulutuksen pakollisissa opinnoissa oleva ravitsemispalvelu- ja hygieniaosaaminen tai vastaava osaaminen.
Lisätiedot
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”