Skip to main content

Legal Competence (5cr)

Code: HL00BW51-3013

General information


Enrollment
22.05.2023 - 28.05.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2023 - 31.12.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Campus
Laurea Virtual Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
40 - 80
Degree programmes
Liiketalouden koulutus (HLB2), Laurea Hyvinkää (Finnish)
Liiketalouden koulutus (HLY2), Laurea yhteinen (Finnish)
Liiketalouden koulutus, projektijohtaminen (HLBV), Laurea yhteinen
Teachers
Juli Mansnerus
Teacher in charge
Juli Mansnerus
Scheduling groups
Avoin AMK 1 (Size: 5 . Open UAS : 5.)
Groups
HLB223SA
Liiketalouden koulutus, oikeudellinen osaaminen, monimuotototeutus, S23, Hyvinkää
HLB223SA2
Liiketalouden koulutus, projektijohtaminen, monimuotototeutus, S23, Hyvinkää
HLD223KA
Liiketalouden koulutus, verkko-opinnot, K23, Verkkokampus
Small groups
Avoin AMK 1
Course
HL00BW51

Teachin methods

Verkko-opinnot Canvas-alustalla.

Location and time

Verkko-opinnot Canvas-alustalla.

Materials

Yritysjuridiikka (Kyläkallio Kalle, Edita: 2013), joka on saatavilla sähköisesti Finnassa (edellyttää kirjautumista): https://laurea.finna.fi/Record/laurus.79662

Exam schedules

Katso opintojakson kalenterista.

Content scheduling

Orientaatio: Ohjeet kurssille sekä oikeusjärjestelmä ja oikeuden ajankohtaisuus
Moduuli1: Sopimusoikeus, velkasuhteet ja vakuudet
Moduuli 2: Yhtiöoikeus
Moduuli 3: Markkinointijuridiikka –ja immateriaalioikeus
Moduuli 4: Kurssin päätös ja oppimispäiväkirja

Objective

The student knows how to
- act in accordance with the fundamental principles and sources of law  
- apply legal norms and principles relating to business 
- make use of the key legal principles of commercial and contract law,
as well as  consumer protection-,  marketing-, company-,  and intellectual property law
in business 

Assessment criteria, approved/failed

Arviointiasteikko: 1-5.

Evaluation scale

H-5

Go back to top of page