Basics of Food Services (10cr)
Code: ML00BW59-3001
General information
- Enrollment
- 28.11.2022 - 04.12.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 11.01.2023 - 26.03.2023
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 10 cr
- Local portion
- 9 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Restaurant and Event Management (PRA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
- Teachers
- Leila Jaakkola
- Tuula Kuivanen
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
- Teacher in charge
- Leila Jaakkola
- Groups
-
PRA223KNRavintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K23, Leppävaara
- Course
- ML00BW59
Teachin methods
Opintojakson toteutus koostuu
- lähiopetuksesta intensiivialoituksella 11.1. - 13.1.ja
- lähiopetuksesta torstaisin, lähiopetusta satunnaisesti myös muina viikonpäivinä sekä
- käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa; lisäksi
- oppimistehtävien työstämisestä torstaisin siihen varattuina aikoina sekä omalla ajalla itsenäisesti ja ryhmässä;
oppimistehtäviä on yhdistetty myös BarLaurea-vuoroihin
Teoria-aiheiden lähiiopetus ja BarLaurea-oppimisvuorot tapahtuvat vuoroviikoin, joka toinen viikko on teoriaa ja joka toinen BarLaurea.oppimisvuoroja. Oppimistehtävien työstäminen painottuu teoriaopiskelun viikoille.
Lähiopetuksen aikataulu ja sisältö tulevat Canvas-työtilaan ML00BW59 - 3001 Ravitsemispalvelujen perusteet
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Canvasissa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia. Kaikki BarLaurea-vuorot ja lähiopetuksen tehtävät on tehtävä hyväksytysti arvioituna ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Materials
Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat Canvas-työtilassa ML00BW59 - 3001 Ravitsemispalvelujen perusteet
Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Canvasissa.
Completion alternatives
Ei koske tätä opintojaksoa.
Employer connections
Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa.
Exam schedules
Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa ML00BW59 - 3001 Ravitsemispalvelujen perusteet. Työtila avautuu ke 11.11.
Opintojakson aloitusinfo on ke 11.1.. klo 12.45 - 15.15.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä ma 16.1. ja ti 17.1. BarLaurean vuorolistan mukaisesti.
International connections
Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.
Student workload
BarLaurea-oppimisvuorot 24 x 7 tuntia = 168 tuntia
Lähiopetus 28 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 74 tuntia
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.
Content scheduling
Sisällön jaksotus on Canvas-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.
Further information
Huomioi seuraavat asiat toteutuksella:
- Varmistat opiskelupaikkasi toteutuksella osallistumalla kurssin aloituskerralle ke 11.1. tai ilmoittamalla etukäteen poissaolosta Leila Jaakkolalle, leila.jaakkola@laurea.fi.
- BarLaureassa opiskelu tapahtuu vastuullisesti ryhmässä ja ryhmän jäsenenä.
- -Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia. Vuorosta poissaolemisesta on ilmoitwttava etukäteen ravintolapäällikölle.
- Kaikki BarLaurea-vuorot ja kontaktiopetuksen tehtävät on tehtävä hyväksytysti arvioituna ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
Objective
The student is able to
- describe the key characteristics of the food services sector
- define and explain the quality factors of customer-oriented food services
- practically apply the quality factors of customer-oriented service in dining room and kitchen operations
- take an interactive and workplace-oriented approach as a member of a multicultural work community
Evaluation scale
Approved/Failed
Further information
Huomioi seuraavat asiat toteutuksella:
- Varmistat opiskelupaikkasi toteutuksella osallistumalla kurssin aloituskerralle ke 11.1. tai ilmoittamalla etukäteen poissaolosta Leila Jaakkolalle, leila.jaakkola@laurea.fi.
- BarLaureassa opiskelu tapahtuu vastuullisesti ryhmässä ja ryhmän jäsenenä.
- -Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia. Vuorosta poissaolemisesta on ilmoitwttava etukäteen ravintolapäällikölle.
- Kaikki BarLaurea-vuorot ja kontaktiopetuksen tehtävät on tehtävä hyväksytysti arvioituna ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.