Ravitsemispalveluiden perusteet (10op)
Toteutuksen tunnus: ML00BW59-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 22.05.2023 - 28.05.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 11.09.2023 - 22.12.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
- Opettajat
- Leila Jaakkola
- Mervi Niemelä
- Vastuuopettaja
- Leila Jaakkola
- Ryhmät
-
MLA223SAMPalveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S23, Leppävaara
- Opinto
- ML00BW59
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvailla ravitsemisalan keskeiset ominaispiirteet
- määritellä ja selittää asiakaslähtöisen ravitsemispalvelun laatutekijöitä
- soveltaa asiakaslähtöisen palvelun laatutekijöitä käytännössä ravitsemisalalla sali- ja keittiötoiminnoissa
- toimia ja viestiä vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä
Toteutustapa
Toteutus on virtuaalinen.
Paitsi hygieniapassitestin suorituskerta on kontaktikerta Leppävaaran kampuksella opiskelijalle, joka suorittaa kurssilla hygieniapassin.
Viestintä kurssilla tapahtuu Canvasissa ja Zoom-verkkotapaamisissa.
HUOMIO: VARMISTAT OPISKELUPAIKKASI KURSSILLA JA OSALLISTUMISESI TOTEUTUKSELLE OSALLISTUMALLA 1. VERKKO-OPETUKSEEN ZOOMISSA MA 11.9.
ILMOITA ETUKÄTEEN KURSSIN OPETTAJALLE, LEILA JAAKKOLA leila.jaakkola@laurea.fi, JOS ET PÄÄSE OSALISTUMAAN, NIIN SÄILYTÄT OPISKELUPAIKKASI OPINTOJAKSOLLA.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tässä osa opintojakson kirjallisuudesta ja oppimateriaalista:
- Ijäs, T., Saloniemi, M., REpo, T. & Välimäki A. 2019. Elintarvikkeet. Tunne ruokasi. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.
- Kestävän ruokamatkailun opas. 2021. Visit Finland.
www.visitfinland.fi/491559/globalassets/finnish-customers/02-build-your-network/visit-finland/julkaisut/kestavan-
ruokamatkailun-opas-2021.pdf
- Ravitsemuspassi. 2023. Valmennusaineisto. www.ravitsemuspassi.fi
- Ruokavirasto. 2023. Elintarvikkeet. www.ruokavirasto.fi
- Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2014. 5. versio. Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014.
www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-
ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf
Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan kokonaisuutena Canvas-työtilassa ML00BW59 - 3003 Ravitsemispalvelujen perusteet.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
-
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Toteutus alkaa ma 11.9., jolloin Canvas-työtila avautuu opiskeluun.
Toteutus päättyy pe 22.12.
Hygieniapassin suoritus x.y. klo zz Leppävaaran kampuksella, jos sitä ei ole suoritettu.
Zoom-verkkotapaamiset Pakissa ja Tuudossa olevan aikataulun mukaan.
MUUTOKSET ZOOM-VERKKOTAPAAMISISSA OVAT MAHDOLLSIA JA NIISTÄ ILMOITETAAN CANVASISSA ETUKÄTEEN.
Kansainvälisyys toteutuksella
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojaksolla on kahdeksan tehtävää ja seitsemän Zoom-verkkotapaamista.
Lisäksi on mahdollisuus hygienipassin suorittamiseen.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, alustava arvio on tunteina:
(huomio: muutokset ovat mahdollisia)
Esim.
Tehtävät
1. Ravitsemispalvelut-toimialan ominaispiirteitå 10 h
2. Työsuojelu ja ergonomia, 25 h
3. Elintarvikehygienia, 30 h
4. Elintarviketuntemus, 50 h
5. Ravitsemus ja erityisruokavaliot, 30 h
6. Ravitsemuspassi, 10 h
7. Vastuullisuus 25 h
8. Asiakaslähtöisen palvelun laatutekijät käytännössä 80 h
ja Zoom-verkkotapaamiset 1 h/tapaaminen, 7 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on keskimäärin 267 tuntia.
Lisätiedot
Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 1.
Arviointiasteikko
H-5