Ravitsemispalveluprosessit (10op)
Toteutuksen tunnus: ML00BW67-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 19.05.2025 - 25.05.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 12.09.2025 - 19.12.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Virtuaaliosuus
- 9 op
- TKI-osuus
- 7 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
- Opettajat
- Leila Jaakkola
- Mervi Niemelä
- Vastuuopettaja
- Leila Jaakkola
- Ryhmät
-
MLA224SAMPalveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S24, Leppävaara
- Opintojakso
- ML00BW67
Opetusmenetelmät
Tämä opinto on monimuotototeutus painottuen vuorovaikutteiseen verkko-opetukseen:
Opinnolla on aikataulutettua opetusta ja ohjausta sekä kampuksella että etänä. Opinnon aloituskerta on Leppävaarassa kampuksella ja sen jälkeen opetus- ja ohjauskerrat ovat etänä Zoomissa. Etäopetus tallennetaan, ja tallenne on katsottavissa jälkikäteen. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää vertaispalautteenantoa. Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö.
Viestintä opinnolla tapahtuu Canvasissa ja Zoom-verkkotapaamisissa.
Tekoälyn käytöstä opintojaksolla on ohjeita Canvas-työtilassa (ks. Laurean tekoälylinjaus ja Lähdeviitteet ja lähteiden merkintätavat Laureassa).
Aika ja paikka
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Oppimateriaalit
Oppimateriaalitietoa lisätään viimeistään elokuussa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opinnolla toteutetaan projektitehtävänä ravitsemispalveluprosessin(osan) kehitystehtävä pienryhmissä. Kehityskohde valitaan jokaisessa pienryhmässä yhden ryhmän jäsenen työpaikalta opinnon projektitehtäväohjeen mukaan.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle, leila.jaakkola@laurea.fi, opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on pe 12.9. klo 12.30 - 15.00 Leppävaaran kampuksella.
Kansainvälisyys
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Opintojaksolla on kolme tehtäväkokonaisuutta sekä yksi lähiopetuskerta kampukselle ja viisi Zoom-verkkotapaamista.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, alustava arvio on tunteina:
(huomio: muutokset ovat mahdollisia)
Tehtävät
1. Päiväkirja 54 h
2. Projektitehtävä: Projektisuunnitelma ja projektiraportti 208 h
3. Buddycheck 5 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on keskimäärin 267 tuntia.
Sisällön jaksotus
Opinnolla opitaan mallintamaan, analysoimaan ja kehittämään palveluprosesseja tai niiden osaprosesseja, jotka ovat osa asiakaslähtöistä, liiketaloudellisesti kannattavaa ravitsemisalan palvelukokonaisuutta. Kehittämistehtävä sisältää käytännön toiminnallisen osan ohella projektisuunnitelman ja -raportin kirjoittamisen. Projektin raportoinnissa opitaan lisää tutkimuksellisen kehittämistehtävän kirjoittamisen käytänteistä. Lisäksi opinnolla kirjoitetaan päiväkirjaa mm. ravitsemisalan ajankohtaisista aiheista ja opitaan lisää ravitsemisalan prosesseihin liittyvistä tekijöistä.
Lisätietoja opiskelijoille
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- suunnitella ja toteuttaa asiakaslähtöisen, liiketaloudellisesti kannattavan palvelukokonaisuuden
- analysoida ja kehittää palveluprosesseja ravitsemisalalla
- tuottaa käytännössä asiakaslähtöisiä palveluja ravitsemisalan ympäristössä
- toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.