Skip to main content

Competence in Food and Beverage Experiences (5cr)

Code: ML00BW57-3004

General information


Enrollment
27.11.2023 - 03.12.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
11.04.2024 - 30.05.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Leppävaara
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Restaurant and Event Management (PRA2), Laurea Leppävaara (Finnish)
Teachers
Anikó Lehtinen
Petri Vähäkangas
Teacher in charge
Anikó Lehtinen
Groups
PRA223SN
Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S23, Leppävaara
Study unit
ML00BW57

Learning outcomes

The student is able to:
- name and explain key food and beverage concepts
- describe the significance of food and beverages as a whole in producing experiences
- design a commercial food and beverage offering for an experience in a customer-oriented manner

Teaching methods

Opintojaksossa lähijaksoja, jonka lisäksi menuprojektin toteutus. Osallistuminen lähitunneille on kaikille välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan.

Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Canvas-työtilassa.

Time and location

Lähijaksot toteutetaanLeppävaaran kampuksella.

Tavoitteet:
Opiskelija ymmärtää miten ruuan ja juoman avulla tuotetaan elämyksiä sekä matkailu-, tapahtuma- , ravintola- että ruoka&juomamarkkinointi -alalle.
Opiskelija osaa suunnitella elämyslähtöisen ruoka-ja juomakonseptin eri tarpeisiin ja toteuttaa sen tehokkaasti ja innovatiivisesti.
Opiskelijalla on perustiedot erilaisista ruuan ja juoman avulla tuotetuista elämyskonsepteista.
Opiskelija osaa laskea erilaisten ruuan ja juoman avulla tuotettavien elämysten kannattavuuksia ja ymmärtää niiden tuotantoprosessin.

Learning materials and recommended literature

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa ennen opintojakson alkua

Alternative completion methods of implementation

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Co-operation with working life and/or RDI

Koulutuksessa yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Important dates

Opintojakson ohjelman tarkempi aikataulu päivittyy Canvas työtilassa Ruoka- ja juomaelämysosaaminen.

Opintojakson teoriatunnit

Sisältö:
Elämyslähtöisten ruoka- ja juomakonseptien läpikäynti
Ruoka- ja juomatietouden perusteet
Juomien ja ruokien tekniset tarjoilu- ja myyntitaidot
Juoma- ja ruokaelämysten konseptoinnin hinnottelu ja kannattavuus
Ruoka ja juoma-elämysten markkinointi
Ruokaan ja juomaan liittyvän elämyksen tuottaminen ryhmissä

Student workload

Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen menun osan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Content and scheduling

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Projekti: (tiimissä toimiminen) ja vertaisarviointi: arviointi T1 - K5 (50 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (50%)

Further information for students

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti 1-5. Opintojaksolla käytetään myös vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Canvaksessa.

Evaluation scale

H-5

Further information

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti 1-5. Opintojaksolla käytetään myös vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Canvaksessa.

Go back to top of page