Ravitsemus hyvinvoinnin tukena (5op)
Toteutuksen tunnus: G8291-3014
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.04.2024 - 07.04.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.05.2024 - 31.08.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Virtuaaliosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Laurea-ammattikorkeakoulu
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Opetusmenetelmät
Ravitsemusfysiologian osuus (2 op) etäluento-opetuksena.
Ravitsemus- ja aktiivisuuspäiväkirja, sekä kliinisen ravitsemuksen osuus oppimistehtävin.
Oppimateriaalit
LAUREA finna: Ravitsemustiede (linkki CAnvasissa)
Ihmisen fysiologiaa - perusteista pidemmälle. VK-kustannus.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Orientaatio ja aloitusluento: 20.05.2024 09.00 - 12.00
Kurssin viimeiset palautukset: 9.8.2024 klo. 23.59
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op, josta sidottu etäluentoopetukseen 4 x 3 h (12 h).
Itsenäinen opiskelu ja oppimistehtävät kattavat 120 h opiskelijan työtä.
Sisällön jaksotus
Touko- kesäkuu (7.6.2024 klo. 23.59) Ravitsemusfysiologia (2 op) etäluennot ja aiheen osuuden palautettavat oppimistehtävät.
Kesä- heinäkuu (19.7.2024 klo. 23.59) Ravitsemus- ja aktiivisuuspäiväkirjan palautus.
Heinä- elokuu (9.8.2024 klo. 23.59) Killinisen esseen palautus.
Lisätiedot
Opintojakso soveltuu kaikille terveysalan opiskelijoille, mutta tarjotaan ensisijaisesti fysioterapeuttiopiskelijoille.
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata ruuansulatusjärjestelmän perustoiminnot ja niiden säätelyn sekä fyysisen aktiivisuuden vaikutukset ravitsemukseen
- kuvata ja tunnistaa ravitsemuksen merkityksen eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnille
- arvioida asiakkaan kehon koostumusta ja tukea asiakkaan hyvinvointia edistäviä ravintotottumuksia
- suunnitella asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä fyysisen aktiivisuuden ja ravitsemuksen huomioivia toimintatapoja
Arviointiasteikko
H-5