Ruoka- ja juomaelämysosaaminen (5op)
Toteutuksen tunnus: ML00BW57-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 19.05.2025 - 25.05.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 04.09.2025 - 02.10.2025
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 45
- Koulutus
- Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
- Opettajat
- Anikó Lehtinen
- Petri Vähäkangas
- Vastuuopettaja
- Anikó Lehtinen
- Ryhmät
-
PRA225KNRavintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K25, Leppävaara
- Opintojakso
- ML00BW57
Opetusmenetelmät
Sisältö:
Elämyslähtöisten ruoka- ja juomakonseptien läpikäynti
Ruoka- ja juomatietouden perusteet
Viinin ja oluen perusteet
Juomien ja ruokien tekniset tarjoilu- ja myyntitaidot
Juoma- ja ruokaelämysten konseptoinnin hinnottelu ja kannattavuus
Ruoka ja juoma-elämysten markkinointi
Menun suunnittelu eri konsepteilla
Ruokaan ja juomaan liittyvän elämyksen tuottaminen ryhmissä
Aikataulu, luennot baariluokassa 014-015:
to 4.9 klo 9.15-15.15
to 11.9. klo 9.15-12.15
to 18.9. klo 12.30-15.15
pe 26.9. klo 9.15.-15.15
2.10. klo 12-18 (BarLaurea ja Flow)
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Canvas-työtilassa.
Aika ja paikka
Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella.
Tavoitteet:
Opiskelija ymmärtää miten ruuan ja juoman avulla tuotetaan elämyksiä sekä matkailu-, tapahtuma- , ravintola- että ruoka&juomamarkkinointi -alalle.
Opiskelija osaa suunnitella elämyslähtöisen ruoka-ja juomakonseptin eri tarpeisiin ja toteuttaa sen tehokkaasti ja innovatiivisesti.
Opiskelijalla on perustiedot erilaisista ruuan ja juoman avulla tuotetuista elämyskonsepteista.
Opiskelija osaa laskea erilaisten ruuan ja juoman avulla tuotettavien elämysten kannattavuuksia ja ymmärtää niiden tuotantoprosessin.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Koulutuksessa yritysyhteistyötä alan toimijoiden kanssa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakson aikataulu, luennot baariluokassa 014-015:
to 4.9 klo 9.15-15.15
to 11.9. klo 9.15-12.15
to 18.8. klo 12.30-15.15
pe 26.9. klo 9.15.-15.15
2.10. klo 12-18 (BarLaurea ja Flow)
Sisältö:
Elämyslähtöisten ruoka- ja juomakonseptien läpikäynti
Ruoka- ja juomatietouden perusteet
Viinin ja oluen perusteet
Juomien ja ruokien tekniset tarjoilu- ja myyntitaidot
Juoma- ja ruokaelämysten konseptoinnin hinnottelu ja kannattavuus
Ruoka ja juoma-elämysten markkinointi
Menun suunnittelu eri konsepteilla
Ruokaan ja juomaan liittyvän elämyksen tuottaminen ryhmissä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 20 tuntia, tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu sisältöen menun osan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Sisällön jaksotus
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Projekti: (tiimissä toimiminen) ja vertaisarviointi: arviointi T1 - K5 (50 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (50%)
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti 1-5. Opintojaksolla käytetään myös vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Canvaksessa.
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- nimetä ja selittää keskeisen ruoka- ja juomakäsitteistön
- kuvailla ruoka- ja juomakokonaisuuden merkityksen elämysten tuottamisessa
- suunnitella kaupallisen ruoka- ja juomatarjooman asiakaslähtöisesti elämykseksi
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti 1-5. Opintojaksolla käytetään myös vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Canvaksessa.