Villiyrttien käyttö elämystaloudessa (5op)
Toteutuksen tunnus: TO00BN16-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 25.11.2024 - 01.12.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2025 - 31.07.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 30
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Opettajat
- Tuula Kuivanen
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
- Vastuuopettaja
- Anikó Lehtinen
- Opintojakso
- TO00BN16
Opetusmenetelmät
Opintokurssi toteutetaan tiivisopintojaksona toukokuussa.
Tuntien sisältö: Villiyrttien perustieto, villiyrttien keräys ja tunnistus, villiyrttien hyöty markkinoinnissa, villiyrttien tuotekehitys, villiyrtit juomissa, kokkaus villiyrteillä, oluen, kombuchan, maustetun tisleen ja cocktailien tekoa villiyrteillä, aistinvarainen arviointi, villiyrttien säilöntä ja käsittely.
Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.
Opintojakso toteutetaan lähitapaamisina. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan. Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja projektien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat Canvas-työtilassa.
Aika ja paikka
Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto.
Päivät:
13.5. klo 9-16
14.5. klo 9-16
21.5.klo 9-16
27.5. klo 9-16
3.6. klo 9.16
Oppimateriaalit
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus suomeksi
.
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintoaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Keruuagentuuri
BarLaurea
Ulkopuoliset asiantuntijat
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähiopetus Laurea Leppävaara ja lähiluonto.
Päivät:
13.5. klo 9-16
14.5. klo 9-16
21.5.klo 9-16
27.5. klo 9-16
3.6. klo 9.16
Kansainvälisyys
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 133,5 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen tällä 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Sisällön jaksotus
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa:
- Tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa -
- Käytännössä valmistaa villiyrttiä sisältäviä ruoka- ja juomatuotteita.
- Esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
- Osata hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
- Ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Lisätietoja opiskelijoille
Alustava ohjelma:
(opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16):
Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana
Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi
Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla
Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat
Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa villiyrtit ja soveltaa niiden käyttöön liittyvää tietoa
- esitellä erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
- hyödyntää markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
- ideoida, suunnitella ja kehittää villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Alustava ohjelma:
(opetuspäivät pääsääntöisesti klo 9-16):
Päivä 1: Teoriaa ja lainsäädäntö (jokamiehen oikeudet ja uuselintarvike), villiyrttien keräys ja tunnistus kerääjän opastamana
Päivä 2: Vililiyrttijuomat: oluen teko, kombucha, tisleuutteet, villiyrttien markkinointi
Päivä 3: Villiyrttien keräys, ruokien valmistusta villiyrttikokin johdolla
Päivä 4: Villiyrttien keräys, villiyrttien säilöntä eri tavoin, villihyönteiset, cocktailit ja maustetut viinat
Päivä 5: Opiskelijaryhmien omien tuotteiden loppuesitykset, oma cocktail