Food for Health (5cr)
Code: A9222-3003
General information
- Enrollment
- 23.11.2020 - 31.01.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 22.03.2021 - 16.05.2021
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Campus
- Laurea Virtual Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Learning outcomes
The student is able to:
- recognize the risks related to food and food services
- evaluate the newest food trends
- implement and develop a healthy and safe food production process in a customer-oriented manner
Teaching methods
Opintojakso on virtuaalinen. Se ei sisällä lähiopetuskertoja.
Ohjaus ja viestintä tapahtuvat opintojakson Canvas-työtilassa ja Zoom-tapaamisissa.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja lähdemateriaalitiedot ovat opintojakson Canvas- työtilassa.
Tervetuloa opintojaksolle, jos haluat kehittyä
- erilaisten dieettien vertailussa ravitsemussuosituksiin
ja
- asiakkaan palvelun kehittämisessä terveyttä edistävissä ateriavaihtoehdoissa!
OPINTOJAKSO SOVELTUU MYÖS MM. TERVEYDENHUOLTO- JA SOSIAALIALAN SEKÄ LIIKETALOUDEN OPISKELIJALLE, JOKA ON KIINNOSTUNUT RUOASTA, RAVITSEMUKSESTA JA TERVEYDESTÄ.
Time and location
Opintojakson toteutus on viikoilla 12 - 19, 22.3.- 16.5.2021.
Toteutus on virtuaalinen ja sisältää kolme Zoom-verkkotapaamista, jotka nauhoitetaan.
vko 12 ma 22.3. klo 9 - 10.30
vko 13 ma 29.3. klo 9 - 10
vko 16 ma 19.4. klo 9 - 10
Learning materials and recommended literature
Oppimateriaalina käytetään ravitsemuskirjallisuutta, lisäksi hyödynnetään palvelun laatua käsittelevää kirjallisuutta.
Oppimateriaali ja lähteet ovat tai kerrotaan opintojakson Canvas -työtilassa.
Tässä muutamia esimerkkejä lähteistä:
Hakala, P. 2007. Muotidieetit puntarissa. Niveltieto 3/2007, 6 - 18. Viitattu 24.2.2021. http://nivel.fi/uploads/pdf/tietoa_nivelista/materiaalipankki/artikkelit/niveltieto/muotidieetit.pdf
Ravitsemuspassi. 2020. Valmennusaineisto: 7. Terveelliset ateriavaihtoehdot osaksi asiakaspalvelua. Viitattu 24.4.2021. www.ravitsemuspassi.fi
Schwab, U. 2020. Vähähiilihydraattinen ruokavalio ("karppaus"). Duodecim Terveyskirjasto. Viitattu 24.2.2021. https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01043&p_hakusana=aro%20antti
Tuulaniemi, J. 2011. Alaluku Palvelupolku, Palvelumuotoilun keskeiset elementit, Palvelumuotoilu. E-kirja: Hä-meenlinna: Kariston Kirjapaino.
Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2018. 5. versio. Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuosituk-set 2014. Viitattuttu 24.2.2021. https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf
Alternative completion methods of implementation
Ei koske tätä opintojaksoa.
Co-operation with working life and/or RDI
Asiakkaan palvelukokemuksen kehittämistehtävä opiskelijan valitsemaan pakkaamattomia ruoka-annoksia myyvään ravintolaan tai kahvilaan. Tavoitteena on tunnistaa kehittämiskohteita asiakkaan kokemana terveellisiin ateriavaihtoehtoihin kirjallisuuteen perustuen.
Important dates
Toteutus alkaa ma 22.3., jolloin Canvas-työtila avautuu.
1. Zoom-tapaaminen ma 22.3. klo 9.00 - 11.30
HUOMIO: Opiskelijan on oltava läsnä opintototeutuksen ensimmäisellä verkkotapaamisella tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle.
Forms of internationality
Ei ole tällä opintojaksolla.
Student workload
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina:
1. Ravitsemus- teema 20 h
2. Ruokatrendit-teema 50 h
3. Palvelun kehittämiinen-teema 55 h
4. Kokoava itsearviointi 10 h
Yhteensä 135 tuntia.
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 135 tuntia.
Content and scheduling
Vko 12 Ravitsemus-teema:
- Zoom-verkkotapaaminen ma 22.3.
- tutustuminen toteutukseen ja opiskelijakollegoihin viimeistään su 28.3.
- tehtävä ravitsemussuosituksista , palautus su 28.3.
vko 13 - 15 Ruokatrendit-teema:
- vko 13 Zoom-verkkotapaaminen, ma 29.3.
- vko 13 - 14 tehtävä Muotidieetistä, palautus su 11.4.
- vko 15 ryhmäkeskustelutehtävä Muotidieeteistä, palautus su 18.4.
vko 16 - 18 Palvelun kehittäminen-teema:
-vko 16 Zoom - verkkotapaaminen, ma 19.4.
- vko 16 - 17 Essee-tehtävä asiakkaan palvelukokemuksen kehittäminen terveellisistä ateriavaihtoehdoista ravintolassa tai kahvilassa,, palautus su 2.5.
- vko 18 ryhmäkeskustelutelutehtävä Palvelun kehittämisestä, palautus su 9.5.
Vko 19 Kokoa itsearviointi osaamisen kehittymisestä, palautus su 16.5.
Further information for students
OPINTOJAKSO SOVLETUU MYÖS MM. TERVEYDENHUOLTO- JA SOSIAALIALAN SEKÄ LIIKETALOUDEN OPISKELIJALLE, JOKA ON KIINNOSTUNUT RUOASTA, RAVITSEMUKSESTA JA TERVEYDESTÄ.
Suositus edeltävistä opinnoista Laurean restonomi-opiskelijoille:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot
TAI vaihtoehtoisesti
- suomalaisten ravitsemussuositusten, ravitsemuksen ja erityisruokavalioiden perusosaaminen.
Evaluation scale
H-5
Further information
OPINTOJAKSO SOVLETUU MYÖS MM. TERVEYDENHUOLTO- JA SOSIAALIALAN SEKÄ LIIKETALOUDEN OPISKELIJALLE, JOKA ON KIINNOSTUNUT RUOASTA, RAVITSEMUKSESTA JA TERVEYDESTÄ.
Suositus edeltävistä opinnoista Laurean restonomi-opiskelijoille:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot
TAI vaihtoehtoisesti
- suomalaisten ravitsemussuositusten, ravitsemuksen ja erityisruokavalioiden perusosaaminen.