Siirry suoraan sisältöön

Terveyttä ruoasta (5op)

Toteutuksen tunnus: A9222-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
23.11.2020 - 31.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
22.03.2021 - 16.05.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Etäopetus
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Leila Jaakkola
Vastuuopettaja
Leila Jaakkola
Opintojakso
A9222

Opetusmenetelmät

Opintojakso on virtuaalinen. Se ei sisällä lähiopetuskertoja.
Ohjaus ja viestintä tapahtuvat opintojakson Canvas-työtilassa ja Zoom-tapaamisissa.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja lähdemateriaalitiedot ovat opintojakson Canvas- työtilassa.

Tervetuloa opintojaksolle, jos haluat kehittyä
- erilaisten dieettien vertailussa ravitsemussuosituksiin
ja
- asiakkaan palvelun kehittämisessä terveyttä edistävissä ateriavaihtoehdoissa!

OPINTOJAKSO SOVELTUU MYÖS MM. TERVEYDENHUOLTO- JA SOSIAALIALAN SEKÄ LIIKETALOUDEN OPISKELIJALLE, JOKA ON KIINNOSTUNUT RUOASTA, RAVITSEMUKSESTA JA TERVEYDESTÄ.

Aika ja paikka

Opintojakson toteutus on viikoilla 12 - 19, 22.3.- 16.5.2021.
Toteutus on virtuaalinen ja sisältää kolme Zoom-verkkotapaamista, jotka nauhoitetaan.
vko 12 ma 22.3. klo 9 - 10.30
vko 13 ma 29.3. klo 9 - 10
vko 16 ma 19.4. klo 9 - 10

Oppimateriaalit

Oppimateriaalina käytetään ravitsemuskirjallisuutta, lisäksi hyödynnetään palvelun laatua käsittelevää kirjallisuutta.
Oppimateriaali ja lähteet ovat tai kerrotaan opintojakson Canvas -työtilassa.

Tässä muutamia esimerkkejä lähteistä:

Hakala, P. 2007. Muotidieetit puntarissa. Niveltieto 3/2007, 6 - 18. Viitattu 24.2.2021. http://nivel.fi/uploads/pdf/tietoa_nivelista/materiaalipankki/artikkelit/niveltieto/muotidieetit.pdf

Ravitsemuspassi. 2020. Valmennusaineisto: 7. Terveelliset ateriavaihtoehdot osaksi asiakaspalvelua. Viitattu 24.4.2021. www.ravitsemuspassi.fi

Schwab, U. 2020. Vähähiilihydraattinen ruokavalio ("karppaus"). Duodecim Terveyskirjasto. Viitattu 24.2.2021. https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01043&p_hakusana=aro%20antti

Tuulaniemi, J. 2011. Alaluku Palvelupolku, Palvelumuotoilun keskeiset elementit, Palvelumuotoilu. E-kirja: Hä-meenlinna: Kariston Kirjapaino.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2018. 5. versio. Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuosituk-set 2014. Viitattuttu 24.2.2021. https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei koske tätä opintojaksoa.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Asiakkaan palvelukokemuksen kehittämistehtävä opiskelijan valitsemaan pakkaamattomia ruoka-annoksia myyvään ravintolaan tai kahvilaan. Tavoitteena on tunnistaa kehittämiskohteita asiakkaan kokemana terveellisiin ateriavaihtoehtoihin kirjallisuuteen perustuen.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Toteutus alkaa ma 22.3., jolloin Canvas-työtila avautuu.
1. Zoom-tapaaminen ma 22.3. klo 9.00 - 11.30
HUOMIO: Opiskelijan on oltava läsnä opintototeutuksen ensimmäisellä verkkotapaamisella tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle.

Kansainvälisyys

Ei ole tällä opintojaksolla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina:

1. Ravitsemus- teema 20 h
2. Ruokatrendit-teema 50 h
3. Palvelun kehittämiinen-teema 55 h
4. Kokoava itsearviointi 10 h

Yhteensä 135 tuntia.

Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 135 tuntia.

Sisällön jaksotus

Vko 12 Ravitsemus-teema:
- Zoom-verkkotapaaminen ma 22.3.
- tutustuminen toteutukseen ja opiskelijakollegoihin viimeistään su 28.3.
- tehtävä ravitsemussuosituksista , palautus su 28.3.

vko 13 - 15 Ruokatrendit-teema:
- vko 13 Zoom-verkkotapaaminen, ma 29.3.
- vko 13 - 14 tehtävä Muotidieetistä, palautus su 11.4.
- vko 15 ryhmäkeskustelutehtävä Muotidieeteistä, palautus su 18.4.

vko 16 - 18 Palvelun kehittäminen-teema:
-vko 16 Zoom - verkkotapaaminen, ma 19.4.
- vko 16 - 17 Essee-tehtävä asiakkaan palvelukokemuksen kehittäminen terveellisistä ateriavaihtoehdoista ravintolassa tai kahvilassa,, palautus su 2.5.
- vko 18 ryhmäkeskustelutelutehtävä Palvelun kehittämisestä, palautus su 9.5.

Vko 19 Kokoa itsearviointi osaamisen kehittymisestä, palautus su 16.5.

Lisätietoja opiskelijoille

OPINTOJAKSO SOVLETUU MYÖS MM. TERVEYDENHUOLTO- JA SOSIAALIALAN SEKÄ LIIKETALOUDEN OPISKELIJALLE, JOKA ON KIINNOSTUNUT RUOASTA, RAVITSEMUKSESTA JA TERVEYDESTÄ.

Suositus edeltävistä opinnoista Laurean restonomi-opiskelijoille:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot

TAI vaihtoehtoisesti
- suomalaisten ravitsemussuositusten, ravitsemuksen ja erityisruokavalioiden perusosaaminen.

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa ruokaan ja -palveluihin liittyvät riskit
- arvioida uusimpia ruokatrendejä
- toteuttaa ja kehittää terveellistä ja turvallista ruokatuotantoprosessia asiakaslähtöisesti

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

OPINTOJAKSO SOVLETUU MYÖS MM. TERVEYDENHUOLTO- JA SOSIAALIALAN SEKÄ LIIKETALOUDEN OPISKELIJALLE, JOKA ON KIINNOSTUNUT RUOASTA, RAVITSEMUKSESTA JA TERVEYDESTÄ.

Suositus edeltävistä opinnoista Laurean restonomi-opiskelijoille:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot

TAI vaihtoehtoisesti
- suomalaisten ravitsemussuositusten, ravitsemuksen ja erityisruokavalioiden perusosaaminen.

Siirry alkuun